, , ,

Milyen programokat használok – 1. rész

Egy ideje érik bennem ez a bejegyzés, muszáj megosztanom mégis milyen App-eket szoktam az Apple mobilon elindítgatni nap mint nap. Azt azért megjegyezném, hogy rengeteg pénzt költöttem már az iTunes-ban el, sok-sok programot vásároltam az App Store-ból. Jailbreak-et nem használok, ezelőtt az első iPhone készülékemen használtam, de sok vele a macera, ha például rendszerfrissítés érkezik az eszközre.

iphone-5-milyen-app-hasznalok-1

Térjünk a tárgyra, a főoldalon minden az alaphelyzetben van, szeretem ezt az elrendezést, minden a legmegfelelőbb helyen van és persze meg is szoktam már. Egyedüli eltérés az lehet, hogy az újságos standban van egy újság előfizetésem, ez pedig Az Autóban című autósmagazin. Erről már írtam egy leheletnyi bejegyzést régebben, remek magazin és egy fél évre előfizettem rá, egyedüli probléma vele, hogy még mindig nem támogatja az iPhone 5 kijelzőméretét.

iphone-5-milyen-app-hasznalok-2

A második oldalon már nagyobb a változás, többnyire kuplerájnak szoktam nevezni, mivel van mindig egy-két App ami ideiglenesen van a helyén. Mappákba rendszereztem a dolgokat, így könnyebben megtalálom az adott alkalmazást, szeretem a rendszerességet, bár most kicsit kupi van a „második oldalon”.

iphone-5-milyen-app-hasznalok-3

Az első mappa a „Szociális”, itt találhatóak ezek az alkalmazások:

 • Facebook: senkinek nem kell bemutatnom, ezen a szociális oldalon csak a butik miatt vagyok fent, itt szoktam ránézni a bolt „fácsés” oldalára.
 • Messenger: a „fácse” üzenetküldő különálló programja, jobban szeretem mint a Facebook appot, a legmegfelelőbb az üzengetésre.
 • Twitter: a jól ismert twitter kliens programja, itt szoktam megnézni a barátaim tweet-jeit, ez az új kedvenc szociális szolgáltatásom.
 • Foursquare: járkálsz a városban és betérsz egy üzletbe, kereskedésbe, étterembe és ezt megszeretnéd osztani? Ebben megteheted, rengeteg helyen belehet „csekkolni” és az adott helyeken lehet véleményt is írni plusz képeket hozzáadni az adott helyekhez.
 • Tumblr: nem sűrűn szoktam mobilon az agymenés részt frissíteni, de ha mégis az iPhone-on teszem akkor ez a program segít ebben.
 • Shazam: nem igazán szociális, de annak tekintem, ez a jól ismert zenefelismerő alkalmazás. Nem ismered fel a zenét ami a rádióban, vagy buliban szól? Indítsd el a Shazam-ot és ő egy pár másodperces mintavétel után rákeres neked és megmondja a zene címét és előadóját is.
 • Vimeo: a YouTube kulturált alternatívája, kiváló minőségű anyagok szoktak felkerülni ide. Nincs annyi látogatója mint a YouTube-nak, de nincs annyi troll és rosszindulatú hozzászóló.
 • SoundHound: hasonló mint a Shazam, viszont ha nem ismerné fel az egyik az adott zenét akkor a másik igen.
 • Flickr: az internetes fotóalbumunk, ebben lehet rendezgetni a képeinket és természetesen tudunk feltölteni is.
 • eBay: sok terméket vásároltam már innen, sőt többet mint a Vateráról, itt nincs lutri, komolyan vesznek mindent.
 • Instagram: a legnépszerűbb képmanipuláló alkalmazás, nemrégen indult el a webes felület is, sajnos ez is kezd elkurvulni.
 • postagram: ennek a segítségével küldtem képeslapot magamnak, megtervezzük a mobilon a képeslapot, teszünk egy képet rá egy röpke felirattal és már küldik is.
 • Cinemagram: olyasmi mint az instagram csak videókkal, remek alkotások szoktak felkerülni ide is.
 • Vine: ez egy újabb szociális szolgáltatás, videókkat lehet feltenni mint a Cinemagram-ba, de itt a lényeg a vágáson van. Népszerű az alkalmazás, sajnos még nem nagyon volt időm tanulmányozni, úgyhogy egyelőre csak a sötétben tapogatózom.
iphone-5-milyen-app-hasznalok-4

Milyen programokat használok – 2. rész


Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .