Blog, Cikkek, Érdekesség, Játékok, Xbox One

Xbox pixelek és poligonok

2015-04-05

Kicsit csalódott vagyok néha az Xbox grafikai képességei miatt, de lehet inkább a fejlesztők miatt. Szerintem kevéske a jelengenerációs konzolok teljesítménye, memóriából biztos, hogy dupla ennyit tettem volna beléjük, a grafikus chipet pedig az nVidia-tól szereztem volna. Persze nem értek hozzá, meg nem is vagyok ennyire a tűz közelében. A két Forza játék amikkel játszom (Forza Motorsport 5 és a Forza Horizon 2 Fast and Furious) néha elkeserítenek.

forza-motorsport-5-anizotrop

Nem tömörítettem agyon a jpgt, hogy lássátok mi a is probléma a Forza 5-ben. Az egyedi festéseinket, melyeket mi teszünk az autóra vektor grafikus elemekből, játék közben anizotropikus szűrés nélkül láthatjuk viszont. Ez a szűrő a textúrákat hivatott élesen megjeleníteni, nem akarok senki untatni vele, ha érdekel irány a wiki. Látható a kinagyított képen, hogy az autó azon oldala amely síkjával a képernyő fele néz, azon gyönyörű (relatíve gyönyörű) szép éles textúrák jelennek meg. Amíg azon oldalán ami nem felénk néz, ott rondán homályos textúrák vannak. Ez addig idegesít amíg ilyen festett autónk van, ha egyszínű akkor nem fog feltűnni. Ronda, zavaró, csúnya. Ráadásul 2015 van és a leggyengébb konzolon így fest egy komolyabb exkluzív játék, szomorú.

A további elemzésért kattints a továbbra, nagyok a képek és nem akarom terhelni a frontpage-t ezzel.

A múlthéten kijött a Forza Horizon 2 Fast and Furious kiegészítője, melyhez nem szükséges a nagy játék, ráadásul ingyenes is. Remek reklámfogás az új hetedik (7., asztakurva) film népszerűsítésére. Azonnal letöltötte az Xbox amíg én nem voltam itthon, így hazaérve már tudtam játszani a 12 gigabyte-os játékkal. Van itt is baj bőven, számomra olyan visszabutított grafikának tűnik a nagy Motorsport 5-höz képest, persze érthető, itt nyílt világ van, ott pedig zárt, kötött pályák. Az árnyékmegjelenítéssel ők is küzdöttek, de ezzel már évek óta küzdenek a fejlesztők. A poligonszáma az autóknak játék közben valami hihetetlenül kevés, persze fotó módban megkapod a 13 millió poligonos teljesen kidolgozott modellt, de a játékban a rece-ficés, kockás tütüvel kell menned. Esetleg, ha úgy forgatod a kamerát az autó körül, hogy beláss a pilótafülkébe (fú de szép szó, mintha egy Antonovról beszélnénk (repülő)), akkor ott szépen láthatod a pár lapból összetákolt műszerfalat és a fekete Stiget.

forza-horizon-2-fast-furious-toyota

A képen bejelöltem mindent amit kell, az 1998 Toyota Suprának például nagyon elszabták a sárvédő íveit, valami bütyök vagy pucuka lelóg. na most ránézésre a low-poli modellen egy vertexnek tűnik, de fotó módban megkapod a nagyobb kidolgozottsággal rendelkező modellt, ahol szintén ott van ez a bütyök minden sárvédőn. Ezt nem vettük észre, csókolom?

toyota-supra-szep-iv

Brutálisan eltudja kenni a számat ez a pár apróság, tudom ne kukacoskodjak vagy menjek a PÉCÉs paltformra pixelt buzulni egy 400+ ezer forintos erőművel. Soha nem érdekelt a grafika olyan szinten, hogy csak a non-plus-ultra grafikás játékokkal játsszak, de most ezeket muszáj volt megosztanom veletek. Majd jó lesz később visszaolvasni, ha már benne leszünk a generáció közepében, hogy mi miatt is vinnyogtam 🙂 .


Notice: Undefined variable: post in /home/savethes/nagyattila.org/html/wp-content/plugins/hemlock-core/inc/social_share.php on line 22

Notice: Trying to get property 'ID' of non-object in /home/savethes/nagyattila.org/html/wp-content/plugins/hemlock-core/inc/social_share.php on line 22

Még ez is tetszhet