, ,

iOS 6

Ez az iOS 6 ikonja

Nem is tudom hol kezdjem, reggelre elhatároztam, hogy meglesem az új iOS 6 bétát a saját készülékemen. Természetesen legális módon (hihetetlen, hogy ki kell emelni ezt). Ez egy rövid hangvételű cikk lesz, de cserébe kaptok képeket és idővel javítom és bővítem a beszámolót róla. Tudom, hogy reggel már a Szifon-os srácok írtak egy tesztet, de én nem vagyok Szifon-os srác, se Handrás. Szerény személyem honosítva használom a készüléket, tehát a képeken lefordított szövegek lesznek sokak örömére.

Na essünk már neki, első blikkre mikor feltette a rendszer saját magát nem tűnt semmi újnak. Kérte a Pin kódomat, én beütöttem neki és megjelent a home screen. Nos itt már van egy leheletnyi változás, de tényleg annyi.

Ha közelebbről is megtekintjük ezt a képet akkor láthatjuk, hogy más lett a beállítások ikonja, a fogaskeréknek a fogai mintha le lennének kerekítve és így más hatása van. Igen ott a térkép alkalmazás aminek új ikonja van, de ez se kapott drasztikus változtatást, nem is kellett neki, hiszen bevált már. Viszont az óra is megváltozott szerintem, valaki erősítsen már meg legyetek szívesek.

Ezeken a képeken jól látszik, hogy minden alkalmazáson változtattak egy picit, de így ezáltal új hatást érnek el. Márton barátom nem fog nyaggatni a „káosz-elméletével”, hogy megunják az emberek és átpártolnak a Windows Phone-raebben persze van valami). Na mindegy, alapjáraton kaptunk egy lilás-kékes színt ami majdnem mindenhol visszaköszön, igazán elegáns szín, nem mondhatni, hogy olyan erőteljes vagy rikító. A Kamera alkalmazásban is csak színbeli módosítás történt, teljesen sötét szürke lett a gomboknak a háttere. Érdemes megemlíteni a megosztás részt a fotókban, ez kapott egy 3*3-as rácsnézetet és az ikonok közül választhatunk épp mit akarunk megosztani vagy épp beállítani háttérképnek. A Weibo az a kínai Twitter.

Nos, eléggé béta még a rendszer, például nézzétek meg az értesítési központban a szövegformázást a twitternél a és facebook-nál, ráadásul nem is működnek. Nekem legalábbis nem működött a notification centerből való posztolás. Érdekes például a Diktafon, megnyitom akkor szét van csúszva aztán egy kis idő után visszaugrik a kép, de hosszanti irányba van csúszva pár pixellel, nos ez vagy azt jelenti, hogy tényleg lesz 16:9-es kijelzős iPhone vagy csak valami gikszer csúszott a kódba. Nekem nem új az App Store, pedig az amerikaiba vagyok regisztrálva, így csak színbeli változtatások vannak itt is. A térkép alkalmazás kicsit hiányos, béta, kezdetleges nekem nincs 3D gombom se. Első indításnál megjelent aztán ahogy ráböktem el is tűnt. Halkan jegyezném meg, hogy lehet, hogy maradhatott volna a Google féle térkép. A Passbook nem működik nekem, ráadásul félig angol is, ami persze nem baj főleg nem egy béta rendszernél. Dióhéjban ennyit róla, sok sok jópofa dolog van, teljesen új lett a zenelejátszó, tetszik nagyon a design, végre nem szaggat a Cover Flow nézet és minden album borító be van rendesen töltődve, tehát jól „kessel” (Cache). A telefon funkció is változott, főleg dizájnban ez is, de nekem nagyon tetszik és meg vagyok elégedve vele. Összességében ismét egy jó frissítés elé nézünk és alig várjuk a végleges megjelenését.


Hozzászólások

2 hozzászólás a(z) “iOS 6” bejegyzéshez

  1. Aaron avatar

    Most hogy így átfuttottam a post-ot igen szemmel látható a külömbség. Az
    Óra állításod megerősitem. Igen változott. Mégpedig a mutatók kerekítve vannak 🙂

    1. Én pont az ellenkezőjét látom, nem inkább szögletes lett az óra mutatója? Az a baj, hogy kéne egy iOS 5 főképernyőmentés, hogy lássam a különbséget :).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .