, , ,

iTunes Filmek – iPhone, iPad AppleTV

Sziasztok!

Egy ideje gyűjtögetem a filmeket és ezt a számítógépem merevlemezein tárolom. Jelenleg olyan 1100 darabos gyűjteményem van. Ezeket a filmeket sokszor láttam és nagyon kedvelem őket. Nos amikor megvásároltam az első iPhone-omat akkor kitaláltam, hogy elkezdem valamilyen úton módon konvertálgatni rá a filmeket. Ez rengeteg időbe telik, de elkezdtem és akkor még csak 480 pixel szélesre engedtem a filmeket, mivel 320*480-s volt az iPhone 2G/3G és a 3GS kijelző felbontása. Ahogy megjelent az iPhone 4 törölhettem ezeket le és kezdhettem elölről ezeket, csak immáron akkora felbontásba amekkora a forrás is. A Legjobb szoftver amit találtam konvertálásra az a Handbrake.

Ezzel a Handbrake-l módfelett leredukálható a fájlok mérete minimális vagy semmilyen minőségromlás nélkül. Ez kifejezetten akkor jó, ha mondjuk van egy HD filmünk teszem azt mkv konténerben és az foglal 4-5 GB-ot. Ráeresztjük a programot és elindítjuk az encode-lást, a végeredmény 2-3 GB lesz. Természetesen ezt MP4 formátumban. A Handbrake legnagyobb pozitívuma, hogy ingyenes így meg sem kell vásárolnunk, viszont a fejlesztőket lehet támogatni egy minimális összeggel, ha úgy gondoljuk hasznos a program. Külön köszönet, hogy működik Windows, Mac OS X, Linux, Solaris és egyéb Unix alapú operációs rendszereken. Ha a programmal kapcsolatban van kérdésetek nyugodtan tegyétek nekem fel. Nem szeretném részletezni, hogy mit tud és hogyan kell használni, pofon egyszerű az egész. Tudunk listát létrehozni, tehát berakunk vagy tíz átalakítandó filmet és elkezdi őket szépen sorban alakítgatni. Külön vannak beállítási profilok, AppleTV, iPad, iPhone 4 és egyéb eszközökre.

Ezen a linken érhetitek el a a programot, ez a hivatalos oldala: http://handbrake.fr

Most megmutatom az én gyűjteményemet, nem egy nagy eresztés, de idővel több és több filmem és sorozatom lesz átalakítva, hogy a kedvenc eszközömön nézhessem azokat.:

Filmek:

És a Sorozataim, vicces vagy nem rengeteg a gyerekmese van közte, mivel kedvelem őket, de hamarosan a Hallo-Hallo és a Buszon is átalakításra fog kerülni.


Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .