Apple, Blog, Kütyük

Van egy iPhone 4S-sed, ami lassú? Megoldás: iOS 6

2020-08-11

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Tegyük félre azt, hogy eltűntem mint szürke szamár a ködben, zajlott ez a csodás élet, nem igaz? Térjünk vissza az eredeti témához. Tehát még emlékszel 2010, 2011-re? Jó volt? Szeretted a kis retinakijelzős, mazsolaméretű iPhone 4/4S készüléked? Igen, tudom. Én is. Mérhetetlenül. Viszont elbasztuk, de nem főleg mi, almáéi odafent. Pedig milyen jól hangzik, hogy támogatva van a készülékünk legalább 4-5 évig. Nem, inkább hagyjátok megrohadni szépen. Az a szerencsétlen 4S mennyire lassú iOS 9 alatt? Minden lassú, akadozik és mivel nem ehhez szoktunk, hergel minket, az idegeinken táncol.

Good News! Van megoldás, hiába lőtték ki másfél éve a downgrade lehetőségét 4S-nél. Az OTA frissítéseket még aláírja az Apple. Mit jelent ez? Azt, hogy van megoldás visszaállítani a szépségünket egy olyan idősíkba, ahol minden rózsaszín, szép, gördülékeny, még a végbél kúp is narancsos. Na ez kell nekünk! Mi kell ehhez? Felsorolom:

  1. Hol kezdjük? EZ (ízi)! Mobilodon ellátogatsz a https://www.pandahelp.vip weboldalra, telepíted a Panda Helper alkalmazást a böngészőből, a beállításokban létrehoz egy profilt (CRRC Group), amit megbízhatóvá kell majd tenned. Eztán elindítod az alkalmazást, fent a keresőben beírod, hogy Phoenix – ezzel tudjuk Jailbreakelni a készüléket iOS 9 alatt – és letöltöd azt. Kicsit nyögvenyelős, de működik. Amint ez meg van, telepítheted is. Indítsd is el a Phoenix alkalmazást, ilyenkor tedd repülőgép módba a mobilt. Alul lesz egy “Prepare For Jailbreak” felirat, amire bökjünk is rá, majd “Accept” felirat és bejön egy Free Mixtape hirdetés, alul lesz egy nagyon kis betűs “Proceed with Jailbreak” felirat és arra koppintsunk. “Begin Installation” majd “Use Provided Offset” gomb és már telepíti is a Cydia-t. Néha hibás az alkalmazás és meg kell ismételünk a lépéseket.
  2. Ha megnyílik a Cydia, akkor már jó úton haladunk, ha nem nyílik meg, akkor a Phoenixben futtassuk ismét a Jailbreak procedúrát. Cydiában alul a “Source” gombra menjünk szépen rá, majd bal felső sarokban az “Edit” gombra bökjünk, majd az “Add”-ra. Írjuk be: https://repo.tihmstar.net és “Add Source”. Frissített az adatbázison, most menjünk rá a Tihmar regpora és keressük meg a kDFUApp-ot és telepítsük (Jobb felső sarok “Modify” majd “Install”). Alakulunk. Amint ez meg van, kiléphetünk a Cydiából és indítsuk el a kDFUApp-ot, ahol látunk majd négy kapcsolót. Fentről lefelé kapcsolgassuk be őket, szép lassan, ugyanis az iBBS-nél megáll a program és letölti a megfelelő komponenseket. Ha mindent bepipáltunk, alul “Enter kDFU” feliratra nyomjunk rá és elbúcsúzunk az akadós, hulladék rendszerünktől. Most egy különleges DFU módban van a készülék, ne nyúljunk hozzá.
  3. Telepíthetjük a 3uTools-t a gépre, közben tölthetjük az egyedi iPhone 4S OTA 6.1.3 frissítést: ota_iPhone4,1.ipsw. Készüléket csatlakoztassuk a gépre, 3uTools-t pedig indítsuk el, JailbReak szekcióban lesz egy “Pro Flash” menüpont és arra menjünk rá. Az “Import Firmware” gombot nyomjuk meg és tallózzuk be a letöltött iOS szoftvert és nyomjuk meg a “Flash” gombot, majd felugrik egy biztonsági ablak, ahol a “Flash Anyway” opciót válasszuk. Körülbelül 10 perc és meg is vagyunk. Vár minket a gyönyörű, szkeumorf iOS 6.
  4. Opcionális lépés!, de ha szeretnénk egy Retro játékmasinát (Retro alatt a régi iOS játékokat értem, BRUH) a kezünkbe, akkor JailBreakeljük az iOS 6 készüléket. Ezt szintén a 3uTools-ban el is tudjuk végezni, a JailBreak szekcióban egy gombnyomásra. Itt most nem tudok lépéseket írni, mert tényleg csak egy gombnyomás volt. No, de! A JailBreaktől még nem tudunk “.ipa” fájlokat telepíteni, kell egy AppSync nevezetű Cydia Tweak. Ezzel szívtam egy fél napot, ugyanis van egy hivatalos forrás, ami AppSync Unified néven fut és támogat mindent iOS 5-től 13-ig, de ez nem működik valamiért iOS 6 alatt. Nem tudom az okát. Viszont! Egy lepkefingnyi 5 óra után sikerült megtalálnom a régi AppSync for iOS 6 tweaket, a régit. Ez semmilyen Cydia Repo-ban nem érhető már el, így ezt kézzel kell bedobnunk a mobilunkra, szintén a 3uTools programunkkal. Nyissuk meg, a készülékünkre menjünk rá, majd bal oldalt lesz egy “Files” gomb, arra menjünk szépen rá, ha jól emlékszem a “File System (Jailbreak)” menüpontban kell kutakodni. El kell jussunk a var/root/Media/Cydia/AutoInstall mappába, ahova be kell dobni mind a két fájlt, amit letöltötök innen: AppSync for iOS 6. Ezután a készüléket indítsátok újra kétszer, ez fontos. Ezután a Cydiában győződjünk meg róla, hogy feltelepültek-e a Tweakek, ezt alul az “Installed” menüpontban láthatjátok. Innentől viszont mindent rá tudunk tenni a frissen JailBreakelt, Downgradelt, gyors iPhone 4S mobilunkra. Még macOS Catalina alatt is működik egyszerűen a “Drog and Drop” módszerrel.

[/vc_column_text][vc_gallery interval=”3″ images=”10122,10121,10119″ onclick=”img_link_large”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_message message_box_color=”green” icon_fontawesome=”fas fa-arrow-alt-circle-down”] AppSync for iOS 6 (305 letöltés) [/vc_message][vc_message message_box_color=”blue” icon_fontawesome=”fas fa-external-link-square-alt”]Régi ipa fájlok. – FTP jellegű, lehet kutakodni van még iPad játék is.[/vc_message][vc_message message_box_color=”blue” icon_fontawesome=”fas fa-external-link-alt”]Archive.org – iOS Klasszikus játékok (2008-2014)[/vc_message][vc_message message_box_color=”blue” icon_fontawesome=”fas fa-external-link-alt”]IPA iOS App Mini Archívum – iOS 3.1.3-tól iOS 6.1.6-ig[/vc_message][vc_message message_box_color=”blue” icon_fontawesome=”fas fa-external-link-alt”]IPSW.me – Itt tudjátok böngészni, hogy az  melyik iOS-t írja alá és melyiket nem, hasznos tud lenni.[/vc_message][vc_message message_box_color=”violet”]Frissítve: 2020. augusztus 13.[/vc_message][/vc_column][/vc_row]


Notice: Undefined variable: post in /home/savethes/nagyattila.org/html/wp-content/plugins/hemlock-core/inc/social_share.php on line 22

Notice: Trying to get property 'ID' of non-object in /home/savethes/nagyattila.org/html/wp-content/plugins/hemlock-core/inc/social_share.php on line 22

Még ez is tetszhet