Bicikli, Blog, Cikkek, Magamról

Tekerjünk akár az állatok

2014-06-29

A héten elkészült a biciklim a helyi mágusnál, tavasszal beadtam neki, hogy hozzá rendbe, teljes generált, olajcserét és egyéb szösszeneteket kértem. Cirka három hónap alatt kész is lett szerencsére, az ár hallatán kicsit hanyatt vertem magam, de kifizettem nagy kegyesen. Régen rengeteget tekertem, de volt egy jó pár év kihagyásom, ideje ismét formába lendülnöm. Érzem magamon, hogy kissé elvagyok hanyagolva, a testem adta a jeleket, de nem figyeltem rá. Eddig, most jöhet a tekerés.

Jó tudni rólam, hogy kifejezetten utálok az úton, főúton tekerni az autósok között. Valahogy zavarótényezőnek érzem magam, ami persze igaz is, elég ha belegondolok abba, hogy mennyire szeretem a bicikliseket amikor autóval vagyok. Jobban szeretek földúton, kis utcákban és a mezőn tekerni, nem is lesz ez másképp a jövőben sem.

merida-biciklim

A szerelésben cserére kerültek a következő alkatrészek: fékpofák, lánc, bovdenek, kerékbelsők, pedálok, illetve vettem rá első és hátsó lámpákat és új kitámasztót. Be lett állítva tökéletesre a váltó a fék és minden egyéb, centírózás és a többi és a többi. Viszont ahogy kigurultam a szerelőtől máris furcsa zajok szűrődtek a lábam alól, csapágyas a hajtókar tengelye (bárhogy is hívják), sokat állt a gép és már nem mai darab, egyértelmű, hogy csere érett ez is. Egyelőre nem tudja elvállalni a szerelő, de majd beszól nekem, ha felszabadul pár kétkerekű és neki tud zuhanni az enyémnek. Nem olcsó, de nem is vészes, sajnos kissé bizonytalan így a gépszekér és kifejezetten zavaró hangja van. Kicsit cikinek érzem, hogy egy viszonylag jó bicikli ilyen hangokat adjon ki magából nagy szerviz után is. Tehát ez csere lesz mindenképpen.

És most egy kis lista az alkatrészekről amikre szüksége van még a vadállatomnak. Rendelni kellene egy kilométerórát, egy jó első lámpát amivel lehet látni is, hátulra kinéztem egy jó lámpát amit majd megrendelek. Kulacstartó, ebből kettő ugyanis kettőt lehet felszerelni rá, egy tükör amivel látok hátra is, ugyanis nem szeretek hátrafelé forgolódni. Egy telefontartó, amiből lehet egy dinamós kellene, hogy töltse a telefont, vagy pedig valami akkumulátor pakk kellene. Ja igen és a legnagyobb tétel, egy csengő, ebből láttam egy olyat amiben van iránytű is (ami elengedhetetlen haszontalan felszerelés ma már 🙂 ).

Azt hiszem ennyi dolog kell egy biciklire és maximális ki van egészítve mindenki penetráns igénye, vagyis főleg az enyém. Amik hátravannak azok már nem nagy tételek, de nem akartam egyszerre berendelni őket, majd talán a következő hónapban.

Addig is tudna valaki ajánlani valami jó programot iOS-re amivel tudom követni az útvonalamat? A Runtastic kicsit furcsa volt, nem rossz ez a MapMyRide sem, de nem az igazi. Még van ez a Strava, amit lehet mindjárt kipróbálok, de valahogy egyiknél sem érzem, hogy olyan igazán jó lenne. Bár ez a Strava nagyon egyszerű, szép és SZÉP.

Illetve itt van a mai adagom, ezzel kínáltam meg a biciklimet, kicsit megártott a hajtókarnak az hétszentség, mert egyre elviselhetetlenebb hangot ad ki szegény, egyelőre talonba teszem a kerekezést amíg meg nem csináltatom.

Mondjuk ennél sokkal jobb állapotban van az én szekerem:

romhalmaz


Notice: Undefined variable: post in /home/savethes/nagyattila.org/html/wp-content/plugins/hemlock-core/inc/social_share.php on line 22

Notice: Trying to get property 'ID' of non-object in /home/savethes/nagyattila.org/html/wp-content/plugins/hemlock-core/inc/social_share.php on line 22

Még ez is tetszhet