Blog, Lego, Magamról

Vasárnapi semmiség

2014-02-09

Amikor Vaterázom mindig eszembe jut, hogy ez fizetős szolgáltatás és amikor létrejön egy sikeres aukció vagy adás-vétel, akkor mindig megfelejtkezem róla, főleg a be fizetnivalóról. Nos a mai napon befizettem a Vaterás költségeimet és minden el nem adott cuccomat átraktam a béta Vaterára, ami jelenleg ingyenes feltöltést kínál. Ezzel odacsábítva mindenkit, megértem és szerintem jó ötlet is. Befizettem még ezt a blogot is, aminek már épp itt volt az ideje, így egy darabig most nincs kötelező költségem.

Szal, az idegállapotomra való tekintettel kénytelen voltam hobbit keresni magamnak és amint látjátok meg is találtam a Lego személyében. Az elmúlt egy hónapban annyi ilyen építőjátékot gyűjtöttem össze, mint amennyit az egész gyerekkorom alatt (kicsivel kevesebbet azért). Tegnap bevásárlótúrán voltunk és csak is kizárólag akciós, leértékelt Lego termékeket kerestünk és természetesen találtunk is. A másik remek dolog még, hogy bementünk az Árkádban lévő Lego butikba ahol van a Pick a Brick fal, ahol kedvünkre válogathatunk az elemek közül, sajnos súlyra árazzák ezeket, tehát lédig Lego. Az ára durva nagyon, kilója 20.000 forint. Érdemes nézegetni melyik elem könnyebb, illetve puhább abból többet tudunk pakolni értelemszerűen mint a sűrűbb fajtájával.

lego-ewok-endor

Épp akkor mentünk be amikor szétbontottak valami Chima szetteket és kirakták őket műanyagdobozokba ezeket az alkatrészeket, a barnát meglátva édesapám az egész doboz tartalmát beleöntötte a a mérőzacskóba én meg addig válogattam még leveleket és egyéb “szükséges” elemeket. Igazából láttunk egy hatalmas MOC-t amit szeretnénk majd megépíteni, igaz körülbelül vagy 8 millió forintba kerül összeszedni minden elemét, de nekiálltunk összeszedni az alkatrészeket hozzá.

A YouTube-n van egy kedvenc Lego gyűjtő AFOL csávó akit szoktam nézni, neki például van Bricklink üzlete is. Hatalmas gyűjtő és mindennap tesz fel “haul” (beszerzős) videót, rengeteg akciós készletet fog ki és jó árban fel is vásárolja az összes készleteket. Természetesen a USA-ban lakik, ahol a Target, Walmart és a Toys R Us szentháromságot járja nap mint nap az akciók miatt.

lego-misb

Az én gyűjteményem bontatlan csomagokból áll, nem bontogatom őket fel, ez egy barom gyűjtögetési forma, mert rossz nézni a dobozokat, de így nő az értékük, illetve egy fikarcnyit sem csökken. Fejben Legózunk, ahogy szoktam mondani, ez egy alternatív módja a játéknak, de meg lehet szokni. Mivel így gyűjtjük a készleteket ezért az értékük nem csökken mivel bontatlanok maradnak, tehát legalább ugyanannyiért eladhatjuk őket mint amennyit rájuk áldoztunk. Mondhatjuk, hogy ingyen vannak, de azért mégiscsak ki kell fizetni őket (a picsába).

lego-pick-a-brick

A PAB (Pick a Brick) gyűjteményünk is jól áll, rengeteg tile, plate, round plate, slope és egyéb alkatrész van már. Elkezdtem összegyűjteni a 3001-s kockákat is mindenféle színben, hogy meglegyen az összes. Ez a szokásos 4×2-es kocka vagyis téglatest, BrickTsar-nak is van egy szép gyűjteménye, ihletet kaptam én is általa.

Szal fizetés letudva, gyűjtemény bővül, futok is vissza X-Aktákat nézni, mert újrakezdtem az elejéről, nagyon szeretem ezt a sorozatot. Jó hétvégét!


Notice: Undefined variable: post in /home/savethes/nagyattila.org/html/wp-content/plugins/hemlock-core/inc/social_share.php on line 22

Notice: Trying to get property 'ID' of non-object in /home/savethes/nagyattila.org/html/wp-content/plugins/hemlock-core/inc/social_share.php on line 22

Még ez is tetszhet