,

Hamarosan új blogger a szénában

Hamarosan új bloggert köszönthetünk a hazai személyes blogok szénájában. Márton haverom megkért egy pár hete, hogy készítsek neki egy blogsablont Photoshopban amire persze boldogan igent mondtam és neki is álltam. A kritérium nagyon nagy volt, legyen flat, retinás és egyedi. Egy inspirációs oldalt sem néztem, nem kerestem flat dizájnos blogokat és csak úgy elkezdtem rajzolni és ez jött ki belőle:

juhasz-marton-laptop

Természetesen úgy indítottam a Photoshopot, hogy kapásból dupla akkora méretben szerkesztem az oldalt mint ahogy alapból szoktam volna. Tehát az 1920 pixelt 3840 pixelre módosítottam így minden ikon, nyilacska meg kép retina képes és nem kell még egyszer megrajzolni. Annyira jó lett, hogy még én is megfontoltam, hogy elkészítem magamnak ezt, de meghagyom neki ezt a privilégiumot a sajátom így is rengeteg időt emésztett fel. Fent a fejlécen van egy „fehér üveg” jellegű halványítás. Minden ami az alatt a haványítás alatt van halványabb piros színű, persze ami piros. Ami bal oldalt van az erősebb piros, tehát a blogposztok címe az erősebb piros mint az oldalsó fejléc címe. Minden össze van kötve mindennel, bárhol van egykét pixel lelógás az direkt van, ezt így terveztem. Nekem tetszik, nem vagyok grafikus, se dizájner, csak hobbi Photoshoppos, de nem rossz teljesítmény 🙂

juhasz-marton-sablon-psd

Élőben már máshogy fog kinézni, haver kódolja rá a WordPress-re, mert én biztos, hogy nem fogom. Időspórolás érdekében ő nem fog pixelhelyesen kódolni, tehát más lesz a végeredmény, de hasonló lesz a sablon. Hamarosan ő is belecsöppen a blogolásba, kíváncsi vagyok miket fog terjeszteni az internet sivár világába.


Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .