, , ,

Xbox One Galéria

A márciusi Xbox One frissítés megkapja a várva várt lehetőséget, amivel tudunk saját képernyőfotókat készíteni. Azért ez már kijárt volna az előző generációnak is, fene gondolta volna, hogy ebben kapjuk meg, ráadásul azt is késve. Na, de elég a nyűglődésből, itt van az ábdét és ezt a bejegyzést a fotóknak fogom szentelni. Egyelőre csak pár képet rakok ide, de a későbbiekben elérhető lesz a bejegyzés a temérdek részlegből és időnként frissítem is.

Egyelőre még nem jelent meg a frissítés, de én benne vagyok az Xbox Preview Programban, így tesztelhetem a béta rendszereket is és küldhetem a hibák listáját nekik (mert azért van). Íme a 2015 márciusi ábdét lista:

  • Screenshot készítés: Játék közben a Guide gomb dupla lenyomásával azonnal képernyőkép készül, amit aztán az Y gombbal el is menthetünk. Kinect esetén az „Xbox, take a screenshot” parancs is ugyanezt a feladatot látja majd el.
  • Upload app: Ebben már nemcsak a videóinkat, de fotóinkat is kezelhetjük majd. Az elmentett képek beállíthatók lesznek háttérnek, de meg is oszthatjuk őket az Activity Feedben vagy épp Twitteren.
  • Ajánlott barátok (Suggested Friends): Könnyebb lesz olyan barátokat találni, akiket akár ismerhetünk. A rendszer felajánlja majd a közös ismerősöket, barátok barátait, illetve az Xbox Live legaktívabb feltöltőit és alkotóit, hogy hozzáadjuk őket a barátlistánkhoz.
  • Csempe átlátszóság: A Settings / My Xbox / Tile Transparency menüben ezentúl beállítható lesz, mennyire legyenek átlátszók a csempék a kezdőképernyőn.
  • Valódi név megosztása: Beállíthatjuk, hogy a valódi nevünket csak a közvetlen barátaink, azok barátai vagy bárki láthassa.
  • Spam jelentése: Xbox Live üzeneteknél lehetőség lesz a nem kívánatos leveleket szemétnek jelölni, amiről aztán az Xbox csapat kap jelentést.

Hozzátenném, hogy a gép png fájlba menti ki a képeket tömörítés nélkül, de ide jpeget teszek, mert túl nagyok a png fájlok. Illetve apró baki vagy tervben sincs, de egyesével kell feltölteni az Upload alkalmazásból a OneDrive az elmentett képeket, ez így nem túl felhasználóbarát.

xbox-one-grand-theft-auto-5-1

Flickr Galéria: flickr.com


Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .