,

Mai szerzemény #Lego

Nos tegnap rám jött ez Minifigura gyűjtési láz, remélem elmúlik mert eszméletlen sok minifigura jelent már meg. Minden széria tartalmaz 16 egyedi figurát, most tartunk 11-nél, de a Movie kiadásban is van 16, ráadásul tavalyelőtt volt az olimpiai kiadás amiben volt 9 karakter. Akkor számoljunk, 12*16+9 plusz egy mert a tízedik szériában van Mr Gold ami egy limitált figura, tehát az eredmény 202. Te jó ég, 202 szorozva 600 forinttal (jó esetben), az 121.200 forint, akkor inkább veszegetem a Moduláris épületeket 🙂 . Mindegy is, ma szert tettem 7 karakterre, szerintem ennyi elég is nekem. Jópofák, aranyosak, de ennyi. Hasznuk fotózásnál vagy dioráma létrehozásánál van, ami a mi esetünkben nehezen jönne létre, ugyanis bontatlanul gyűjtjük az új Legókat apával.

lego-szerzemeny-1-1

Bementünk az egyik Budapesti kockaboltba (nem mondom a nevét… kockaáruház…) és körbenéztünk, bár siettünk. Amíg én a minifigurákat túrtam, addig édesapám leakasztotta az egyik 2014-s újdonságot, a lakóautót (60057), mondva, hogy neki ez úgy kell, hogy el sem bírja mondani. Én addig kiválogattam a megfelelő szériákat: 4, 6, 7, 9, 10, 11 és a Movie avagy Kaland. A minifigurákat kibontogattam, azokat nem akartam bontatlanul tárolni, remek fénykép alanyok lesznek majd, ha fotózni kell. Lehet bepaterolom őket a hasitasimba (Másnaposok) és mindig nálam lesznek, nehogy lemaradjanak egy képről is.

lego-szerzemeny-1-3

Korábban hazajöttem és elkezdtem kipakolni a szemetet a szekrényekből, fiókokból, hogy helyet szorítsunk az új hobbinak. Klarky nyomására én is készítettem egy „hobbi fiókot”, mondjuk ez a második, sőt harmadik ilyen fiók. Az egyikben a TT vasútmodellek vannak, a másodikban az RC modellek és a harmadik az új a Legós fiók. Íme:

lego-szerzemeny-1-4

Milyen kicsi a világ, ugyanis ennek az üzletnek a vezetője is helyi lakos, tehát földi az úriember, hihetetlen milyen kicsi a világ, nem igaz? Remélem egyre gyorsabban fog gyűlni a fiók tartalma és majd bővíteni is kell.


Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .