, , ,

Autós sztereotípiák

Alapvetően szeretek vezetni és élvezem minden pillanatát, de van amikor felbosszantanak a közlekedésben részvevő feleim. Mindig azt mondta az oktatóm és édesapám is, hogy ha ideges vagyok akkor ne üljek autóba, szerencsére ritkán fordul elő és, ha mégis előfordulna akkor nyugodtan vezetek. Mi van akkor, ha vezetés közben bosszantanak fel? Próbálok lehiggadni.

Gondolom mindenkivel előfordult, hogy találkozott olyannal aki baszik indexelni, minek is az? Vagy mikor éppen szépen haladunk lakott-területen belül a megengedett maximum sebességgel és jön valaki a seggébe, frusztráló. Én sajnos sztereotípiákkal ülök be az autóba és most azonnal lépjen tovább mindenki, ha rosszul viseli ezeket. Majdnem minden autóról van egy ilyen sztereotípiám, de nem azért mert ezeket mondták nekem vagy mesélték, hanem azért mert a tapasztalatom ezt mutatja. Még amikor megkaptam a jogosítványomat és megvettem a pici első autómat (Opel Tigra 1.6) akkor tiszta lappal indult nálam az összes autógyártó és a benne ülő sofőrök is. Most jó pár év vezetés után kialakult a kemény véleményem az autósokról.

IMG_0086

Régebben olvastam egy cikket az indexelésről, egy nőci a szexuális élettel kötötte ezt össze és be is jött neki. Tehát aki mindig indexel az jól teljesít az ágyban és a maximumot adja, aki csak ímmel- ámmal indexel az ugyanilyen a nemi életben, aki például baszik indexelni, csak zavarja az a kibaszott bajuszkapcsoló az olyan is amikor a lepedőakrobatikáról van szó. Aztán egy jó kiállású „pösti” taxis azt mondta, hogy minek indexelni, jól látni, hogy ki merre fog haladni. Baszd meg. Azóta van bajom ezzel a nem indexeléssel amióta majdnem felborultam az autópályán egy ilyen baromállat miatt. Külső sávból beindexelve a belső kerültem egy kamiont ami mögött poroszkált valami szutyok autó, én az autópályás tempóval mentem (130 km/h) , majd hirtelen ez a balharánt leffentyű index nélkül berántotta elém a kormányt, hogy majd ő is kerüli a kamiont (persze Murphy, eddig jól el volt mögötte). Természetesen satufék, gumikat kicsit ledaráltam és éppen hogy nem mentem bele, természetesen nekem mutogat, meg nemzetközi középső ujj feltartás és gondolom a K. anyám… Ez volt az az eset amikor azt mondtam, hogy parasztok ezek itthon (persze máshol se kell használni). Ez a szexuális elmélet ez jó párhuzam, de én kiegészíteném azzal, hogy nemcsak a szexben ilyenek az emberek, hanem úgy mindennel, úgy is végzi a munkáját, az otthoni teendőket, így viselkedik másokkal stb. stb. Ez annyira bejött, hogy nyugodtabb is vagyok tőle.

Aztán vannak azok az autósok akiknek muszáj a seggedbe jönniük, hol van az a láthatatlan intim-szféra? Én szép kis távolságot hagyok magam előtt mindig, pont az amelyik nem zavarja az előttem gurulót, tehát ha én ülnék benne akkor nem zavarna engem sem. Ez valami idióta késztetés lehet, mert ha én csinálnám akkor felmenne az adrenalinom, mivel jobban kell figyelni, jó reakciókkal és sorolhatnám. Van amikor elkap a hév és, ha meglátom, hogy megy valaki az előtte levő seggébe akkor én ugyanezt teszem vele, de ameddig csak lehet (persze ezt nem kellene). Aztán amikor velem csinálják ezt, akkor van, hogy azt csinálom, hogy éppen hogy megnyomom a fékpedált és közben a gázt is nyomom, mintha misem történt volna megyek a tempómmal, de a féklámpa mégis világít. Aztán, ha nagyon köcsög akarok lenni, akkor padlófék és kézifék felhúzás a legjobb kombináció, merthogy mennyi sün mászkál már át az úton ilyenkor.

Természetesen az asszony intoleráns az ilyen megmozdulásaimmal szemben, így ha jönnek a seggebe, leindexelek az út szélére mintha megállnék és aztán vissza a köcsög mögé és máris békesség van. Egy BMW-s, Audi-s, Mercedes-s többnyire így vezet és tisztelet a kivételnek, aztán itt vannak még a fószvágenesek (VW) akiket mérhetetlenül rühellek, egyszerűen averzióm van ettől az autótól. Miért? Mert minden pernahajder ilyet vesz, ordít belőle a fos zene a teszkós hangrendszerből, mindig 6000 felett van a kocsi fordulata, akkor is ha kormol az egyhatos didzel és mostmár nagy divat megvenni a tekintélyt teremtő hatos passátot ami elérhető két millió forint használtan. Akkor se venném meg, ha 500 forint lenne 20.000 km-el, mert nem ülök fauvéba, ha a sajátom. A fentebb említett prémium trióval annyi a bajom, hogy kisebbségi autók, és társul hozzájuk is ez a bunkó vezetési stílus, ha ettől eltekintünk szép autók. Egy jó anyigiakkal megáldott cimborám mondta, hogy ő úgy fog vezetni ahogy megtanítja az oktató, ő lesz a kivétel a bimmeresek között, indexel, nem megy a másik seggében stb. stb. Ahogy megkaparintotta az e46-ot, e90-et és az e60-t ez úgy elmúlt, ugyanolyan lett mint a többi. Persze mindig tisztelet a kivételnek. Suzukisok is vannak ilyen balfaszok, sőt egyre több ezres szviftes megy árkon bokron index nélkül és a másik seggében. Vannak a kaloposok, többnyire vikkendtelekre járó panellakó „műnemes” urak, akik olyanok voltak mint most a fószvágenesek. Azoktól is mentsen meg az ég, vagy úgy mennek mint az ödémás víziló, vagy letúrnak a picsába és százhatvannal húznak el melletted. Érdekes. Francia autók azok simán csak motorikusan betegek, de ha nagy franciád van akkor már azt hiszed, hogy préium mercedeszed van, ergó társul hozzá a szokásos ominózus vezetés. A kóreai autóknál még nem vettem észre ilyen sztereotípiát, ők úgy közlekednek és nincs velük baj. Persze itt is van kivétel biztos, csak én nem találkoztam velük.

Sorolhatnám naphosszat, de valahogy ez mindig kikivánkozik belőlem. Esetleg még majd folytatom a cikket, mert ezt még lehet fokozni ugye a parkolási szisztémával, minél több mozgássérült helyet foglaljunk be egy autóval című anekdota és a társai.


Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .