,

Végleges Sablon

Nagy fába vágtam a fejszémet, elkezdtem a blogom végleges kinézetét elkészíteni grafikailag. Maradjunk annyiban, hogy a jelenlegi az csak egy ideiglenes forma volt. Szépnek szép, de nem az igazi, kitaláltam, megálmodtam egy ötletet amit meg is valósítottam. Egy hónap alatt készült el a jelenlegi szintre, volt amikor csak egy két órákat öltem bele, de hobbi szinten elég „időköltséges” ez. Gondoltam az első narancssárga sablon nem volt rossz, de nem azt a kort éljük, hogy olyan sablon legyen az oldalon, 2012 van ideje átállni a kor grafikus követelményeinek.

Mivel nyitottam egy csokiüzletet jó lenne, ha kapcsolódna ahhoz is a sablon egy picit, készítettem egy képet amin én vagyok és pár belga praliné, igaz magyart is választhattam volna, de ezek nagyon mutatósak. Azt a képet feltettem a header-be vagyis a fejlécbe és így jött a minimal design. Fehér háttér, letisztult betűk, Helvetica, Myriad Pro, Open Sans, Ariel betűkkel dolgoztam, ezek modern és szép betűtípusok. Amit a képen fogtok látni az nem biztos, hogy a végleges kinézet.

Mivel én szinte csak a grafikához értek, azt is hobbi szinten, kellett keresnem egy jó webprogramozót. Volt aki nem ért rá, volt aki nem értett ennyire hozzá, majd egyszer csak rátaláltam a megfelelő emberre, aki minden bizonnyal ráülteti a grafikát a WordPress-re. Ez egy bonyolult műtét lesz, nekem ez hónapokig tartana, plusz amiket kértem tőle azokat én meg sem tudnám valósítani. Természetesen reszponzív lesz, így minden eszközön máshogy jelenik meg, a felbontáshoz mérten. Retina-ready lesz így, ha valakinek van nagy felbontású eszköze, brutálisan fog rajta mutatni. Lesz benne pár csili-Vili jQuery effekt is és persze olyan „fícsör” ami csak nálam van.

Bevezetem a „csokizom” eszközt is, ami egy olyan gomb lesz minden bejegyzésnél mint a Like gomb, de csak itt fog látszani. Tehát, ha tetszik akkor „csokizom” a bejegyzést, majd megjelenik egy szám a csoki alatt, hogy hányan kedvelték már. Lehet kétértelmű ez a szó, de remélem nem úgy fogja használni senki sem. Az Agymenéseim részben az újonnan regisztrált Thumblr fog megjelenni, de teljesen beépítve az oldalba. Tehát mintha a főoldalt olvasnátok csak más bejegyzések lesznek ott, értelemszerűen hülyeségek, viccek, videók, képek. Megmarad a Referenciám rész, csak átnevezem Munkáim-nak és hasonlóképpen fog működni.

Többet egyelőre nem árulhatok el, mert még nem tiszta minden, és még nem tartunk ott, hogy 100%-ban nekiállhat a programozó. Annyi biztos, hogy készül a Nagy Attila.org V3 és valami ilyesmi formát fog ölteni:

Nextgen

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .