, , ,

Counter-Strike: Global Offensive

Amikor még általános iskolás voltam, akkor volt egy jó barátom és ő „csézett”, még akkor a bátyja vitte bele a dologba. Ez a 1.3-as időszak volt, külön telepíteni a Half-Life-ot és a frissítéseket 1.3-ig, majd All Seeing Exe-al szervert keresni. Nem is szagoltam hozzá semennyire sem. Ez régen volt, sokat játszottunk az 1.5-l és az 1.6-l. Majd jött az első Source engine-s játék a Counter-Strike: Source. Fizika, szép grafika, új pályák és effektek satöbbi.

Voltak hibái, de minek nincsenek? Klánoztunk, kockultunk, pofáztunk, lőttünk, játszottunk, egyszóval beszippantott az interaktív háború. És tessék, eltelt 8 év és itt a következő CS, ami nem sikerült rosszul, de jól sem.

Hova tűnt a zseblámpa? Hol van a spray fújás? Hova lett a fizika??? Sok kérdés, de választ nem tudom, hogy kapok-e. Nincs pilács, nem lehet villogni mint a barom, pedig hardcore fun játékosként én csak azt kapcsolgattam mint lőttem. Nem lesz sötét pálya, nincs is. Szomorú vagyok emiatt. Nincs falfirka? De miért? Nem tudunk mozgó spréket beilleszteni? De mégis hova a fenébe tűnt a fizika? Mármint, hogy megmozdul az asztal, ha hozzáérek vagy mondjuk egy hordó felborul, ha belelövünk. Nem értem, komolyan nem.

Na jó, elég a lehúzásból, jöjjön a jó része. SZÉP a játék, meglepően szép a tuningolt Source Engine, nagyon pörgősre sikerült és szépen megy, látszólag nincs már hitbox hiba sem mint annó a Source-ban. Van honosított szöveg, tehát magyarul ír mindent a játék, ami teljesen korrekt. Vannak új játékmódok és új pályák is, és megmaradtak a „csitáli, dászkettő, csofisz” (én így hívom őket) pályák is.

Többnyire botok ellen játszottam mert, tényleg béna vagyok már a lövöldékben. Van kettő új mód, az egyik az ilyen hentelés, vagy mint a GunGame. Indulunk egy gépfegyverrel és fokozatosan, frag-enként kapjuk a jobb fegyvereket majd a legjobb után jön a pisztolyozás majd a késezés. Aki a késsel is gyilkolt az nyert és indul az új menet. A másik mód az olyan mint egy normál játék, nem lehet vásárolni fegyvert, hanem kapunk bizonyos kombinációkat, és azzal kell túlélni az adott kört, ha szerzel fraget új fegyver összeállítást kapsz, ha nem akkor maradsz a jelenleginél.

Szépen felturbózták a régi pályákat is, szinte nem ismered fel őket, és a mindenki kedvence Dust 2 is csinos lett. Például a CT-knek kedvező Dust 1-n vannak változtatások, így azért már szerintem megoldották a megfelelő balanszot a két csapat között. Italy-n is van némi változás.

Zárásként azt mondom minden CS rajongónak, hogy próbálja ki, ha nem jött be akkor csak járkáljon a pályán azt lője a botokat, mi az a 3000 forint a játékért. Bár remélem kapunk lámpát és sprét is, a fizikában nem vagyok biztos, hogy megoldják. Furcsa, hogy alig hallok a játékról bármit is, pedig az egyik legtöbbet játszott játékról van szó a Counter-Strike-ról.

Érdemes megvenni a játékot és játszogatni vele, komolyan azon agyalok, hogy lehet bérelek ismét szervert magamnak és lehet tolni majd rajta.


Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .