, , ,

Sony DSC-WX7

Szervusztok, szép jó reggelt kívánok mindenkinek!

A tegnapi nap édesanyám rám parancsolt, hogy most már ideje lesz megvennem a fényképezőgépet amit édesapámnak talált ki ajándék gyanánt. Most hétvégén lesz házasságuk születésnapja, a harmincadik évfordulójuk ami igazán megbecsülendő és követendő példa is lehet. Nos mivel nekünk volt már egy Sony fényképezőnk csak azt sajnos ellopták ismeretlen egyének így a márka nem volt kérdés. Gondoltam kinézek valami hiper-szuper-mega fényképezőt, persze normális anyagi keretek között.

Egyedüli kritériumom az volt, hogy Sony legyen, mivel édesanyám az előző gépet úgy kezelte mintha mindig ezt csinálta volna. Azóta a gép óta volt két kodak gépünk is, azokról inkább nem nyilatkozok. Szóval legyen a gép Sony, új, szép, jó képeket készítsen és persze nem árt, ha videózni is tud. Na most, felszaladtam a Sony oldalára és megláttam ezt a szépséget, a DSC-WX7-t, a kis index kép felett lebegett egy „újdonság” felirat, nekem több se kell, mit tud a kicsike? 16,2 Megapixeles (nem ez nekem nem volt fontos nem attól szebb egy kép, hogy minél nagyobb a felbontás), 3D kép (Hm…),HD videófelvétel (Csodálatos),5x-s optikai zoom és még sorolhatnám. Nos bementem tegnap az Árkádban lévő Sony kereskedésbe, és meg is vettem a kicsikét. Igazából nem nekem lesz a készülék mégis „műszaki rohamot” kaptam és azonnal széttéptem a csomagolást, persze kulturáltan és szemügyre vettem a gépet. Egy hibám van a géppel, a Magyar nyelv kissé hiányos, például amikor visszanézem a képeket és lapozgatok akkor ott angol nyelvű a kis utasítás. Igaz mondta az eladó, hogy két hete érkezett a gép annyira új, na de akkor se legyen ilyen, talán megbékélnek vele a szüleim.

Mielőtt még hazaértem gyorsan kiszedtem belőle a billentyűhangot, nehogy lebukjak otthon, hogy mégis mi ez az új csipogó hang. Hazaérve bezárkóztam a szobámba és serényen nyomkodtam a fényképezőt, csináltam mindenféle képet, igaz a videót nem tudtam kipróbálni mert még nincs memóriakártyám hozzá, azt eBay-ről rendelek mivel fele annyiba kerülnek mint itthon bárhol. Nos a 3D-s képet sem tudtam kipróbálni, mivel nincs 3D-s TV-k, de van egy olyan lehetőség a panoráma funkcióban, hogy 3D-s kép amelyik látszódik a fényképezőn, nagyon egyszerű a történet, lenyomjuk az exponáló gombot majd készítünk egy képet úgy, hogy szépen húzzuk jobbra a gépet mintha panoráma képet készítenénk. Ha ez megvan a gép összedolgozza egy kis képpé majd megnézhetjük a készüléken mégis milyen lett, a gépet döntögetni kell jobbra balra és látjuk mégis mit csináltunk, hát döbbenetes.

A másik érdekesség, hogy milyen kicsi a gép. Igen mondjuk mostanában ekkora fényképezőgépeket gyártanak, de hát nem vesz az ember évente, hogy tudja mégis mi a pálya. Kicsi, fekete, nagy kijelző, kevés gomb, szép fényképek,HD videó nálam egyértelműen nyertes a gép. Jobb képet csinál mint az iPhone 4, meglepő nem igaz? Majd, ha lesz memóriakártyám hozzá, akkor összevetem a kettőt.

Nagyon remélem, hogy fog édesapám örülni neki, mondjuk amennyire ismerem ki fog ugrani a bőréből. Nem volt egy olcsó gép, de kisegítettem édesanyámat egy kis összeggel, hogy akkor ha már veszünk akkor vegyünk minőségit. Úgyhogy előre is kívánok nekik, nagyon boldog harmincadik évfordulót.

Bővebb adatok és még több kép a gépről a Sony oldalán:
http://www.sony.hu/product/dsc-w-series/dsc-wx7


Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .