Blog, Cikkek

OneDrive hiba Windows 8.1 alatt

2015-05-02

Viszonylag régóta küzdök ezzel a problémával melyet a OneDrive okoz nekem Windows 8.1 alatt. Egyszerű a sztori, a rendszerbe integrált felhő nagyon lassan másol vagy ír a mappájából. Mintha valami korlátozná az olvasást, írást a mappában és 355 KB/másodperccel tud csak letölteni onnan. Ezzel sokan küzdenek még, ráadásul néhány felhasználó visszajelzése alapján az újratelepítés sem oldja meg, PLUSZ Windows 10 alatt is ilyen. Szép kilátások, pedig bőven jelentették már az MS fórumain, ticketeket is nyitottak neki.

OneDrive-Windows-8.1-355

Viszont van egy részleges megoldás a problémára! Nem a legjobb, de legalább tudunk gyorsan másolni a OneDriveba, igaz a webes felületen tudunk gyorsan dolgozni, de ez sem az igazi. Ugyanis, ha már integrálva van a rendszerünkbe azt szeretnénk használni, sokkal kényelmesebb. Na, de nézzük a “javítást”, a fixet!

  1. Irány a OneDrive mappa a Windows intézőben
  2. Jobb gombbal kattints az egyik mappára, vagy az egész OneDrive mappára
  3. Kattints a “legyen elérhető offline” gombra (available offline)

Ennyi, letölti a gépünkre a teljes tartalmát a felhőnknek, viszont ezt gyorsan teszi. Innentől már sebesen fog haladni a fel- és letöltés egyaránt.

 


Notice: Undefined variable: post in /home/savethes/nagyattila.org/html/wp-content/plugins/hemlock-core/inc/social_share.php on line 22

Notice: Trying to get property 'ID' of non-object in /home/savethes/nagyattila.org/html/wp-content/plugins/hemlock-core/inc/social_share.php on line 22

Még ez is tetszhet