Blog, Hírek

Virtuális bántalmazás

2015-01-25

cyberbullying

Van egy olyan érzésem, hogy ez a 2015 az CyberBullying jelenség éve lesz. Rengeteg a magába fordult ember, rengeteg küszködnek a valóéletben, így a virtuális térben, személyes adatok és képek nélkül ők királynak is hihetik magukat akár egy röpke percre is, ha valakibe vagy valamibe belekötnek feleslegesen. Nem szeretném ezt a témát pedzegetni mert könyvet lehetne róla írni olyan mélyreható a mostani virtuális világunkban, de had másoljak be egy korrekt hozzászólást az egyik videojáték portál oldaláról.

Annyit hozzáfűznék még, hogy sajnos nagyon sok a troll is… Már Stöki is leírta korábban egy remek cikkben, hogy az ún. cyberbullying-jelenség mekkora károkat képes okozni a sértettekben, akik sokszor képtelenek feldolgozni az őket ért atrocitásokat, és ezzel az öngyilkosságba menekülnek. Ilyenkor magabiztosabb az ember, hiszen számos esetben saját személyisége felvállalása nélkül alázza meg embertársát.

Sokat írt még Guts1983 a hírhez, érdemes átolvasni az egészet mert maximálisan egyetértek vele, ráadásul a fogalmazása tökéletes! A Gamestar hazai oldalán olvashatjátok el.

Érdemes lenne megemlíteni a másik hozzászólót aki pár sor alatt igencsak sokat elárult magáról, persze direkt. Ő pénzes, nagydarab, kigyúrt, biztos kopasz és tetovált is és erőszakos. Ráadásul büszke az erőszakos tetteire is. Pont ő az akiből sok van és övék a világ, legalábbis azt hiszik, nagy ívben kerülöm őket mert nem lenne egy közös témánk sem. Nem férek bele az ő társadalmába, de ennek csak örülök. Bántani senkit nem akarok, kerülöm azt is, hogy megverjen az úr, így csak beilleszteném a hozzászólását.

Belőlem biztos kiesne néhány húszezres 😀 De azért az erősen megkérdőjelezhető mire mennél 198 centi magassággal, 96 kilóval és 47-es bicepszel, büntetett előélettel, többek között erőszakos cselekedetekért :DD

Egy szó mint száz, nagyon is a küszöbünkön van a téma, rengeteg embert bántanak a virtuális térben ami nem sokkal jobb mintha a való életben pocskondiáznák az illetőt. Igenis komoly sebeket ejthet egy-egy ilyen megmozdulás. A trollkodásnak megvan az egészséges mértéke amit szerintem feltudunk dolgozni és nem is érhet mélyebben minket, de azért legyen meg az a bizonyos határa ennek.

A kommentek és a hír forrása: Gamestar

Még ez is tetszhet