Blog, Hírek, Kütyük

Durrant laptopok for szél

2014-10-05

Egy ideje hirdetem a két pukkant laptopomat Hardveraprón, de kevés sikerrel. Sajnos nem értek a pici laptopalkatrészekhez, így vártam az ajánlatokat, hogy mennyire lőnék őket be. A hirdetés a következő:

Szeretném eladni a két bontott laptopomat, az egyik édesapámé volt csak elromlott valami benne. A másikat meg úgy vettem, hogy akitől vettem elfelejtette a BIOS jelszót, így kénytelen voltam egy bios chipet venni, csak az sem sikerült jól.

Az egyik egy Fujitsu Siemens Amilo Li1705, a másik pedig egy ASUS X5EA

A Fujitsu volt édesapámé csak jött egy hiba, időnként lefagyott a gép. Kurzot is megállt és csak az újraindítás segített. Gondoltam RAM vagy HDD, kicseréltem szisztematikusan mindent, de egyik sem a hiba igazi oka volt.

Az ASUS működött addig, amíg ki nem cseréltem a BIOS chipet, előszőr egy rossz chipet küldtek, aztán küldtek egy másikat ami már okés volt, csak első indításra nem vártam meg míg felállt a rendszer, hanem azonnal áramtalanítottam. Gondoltam gyorsan összerakom és majd utána bekapcsolom, na innentől kezdve már leves volt az egész. Szerintem egy újabb BIOS chip csere segítene, de nem vagoyk benne biztos. Már úgy vettem, hogy valaki kókányolta a hűtést, 10 és 20 forintosokat rakott a rézelvezetések alá (????) és így oldotta meg a hőelvezetést.

Mivel nekem tele lett a hócipőm az egésszel, gondoltam eladom az egész hóbelebanszot, csak nem tudom az értékeket. Felsorolom mik vannak.

Van ez a két laptop, egyik sem működik rendesen amint már fentebb írtam. Az ASUSban szerintem BIOS chip csere vagy alaplap csere megoldaná a dolgot, a másikban szintén egy alaplap csere segíthet, esetleg valami más, passzolom sajnos.

Ajánlatokat várnék!

Linkek:

Fujitsu Siemens Amilo Li1705

ASUS X5EA

Nagyobb méretű képek (Dropbox)

A segítségeteket szeretném kérni, milyen árban tudnám eladni a cuccokal belőle vagy az egészet alcuzam. Hat darab 1 GB memória modult is adok hozzá, amik a képen vannak. Az LCD kijelzők jók, a meghajtók is és minden egyéb is. Van persze hálózati töltő is hozzájuk.

Várom a válaszokat, köszönöm szépen

Az linkhttp://hardverapro.hu/apro/fujitsu_siemens_amilo_li1705_asus_x5ea


Notice: Undefined variable: post in /home/savethes/nagyattila.org/html/wp-content/plugins/hemlock-core/inc/social_share.php on line 22

Notice: Trying to get property 'ID' of non-object in /home/savethes/nagyattila.org/html/wp-content/plugins/hemlock-core/inc/social_share.php on line 22

Még ez is tetszhet