Blog, Játékok, Magamról

PC vs konzol játék

2013-11-23

7900_504447472971624_2104865184_n

Szétvet a méreg attól ami az “ezsgén” megy, nevetséges az egész fórum. Olyan szintű trollkodás megy a “A PC-s játékoknak leáldozott!” fórumban, hogy eszméletlen. Van egy pár fórumlakó akik olyan szintű grafikabuzériában szenved, hogy eszméletlen. Nekik a legfontosabb a specifikáció, illetve, hogy mennyi FPS-t (képkocka per másodperc) kapnak a legújabb csili-vili agyatlan szarban 16-szoros élsimítással meg anizotróp szűréssel 4K felbontásban.

Úgy szidják az új konzolokat (Playstation 4, Xbox One) mintha baromira számítana a véleményük és megváltozna a helyzet a gyárban miattuk. Tudjuk, hogy a most kijött konzoloknál van specifikációban erősebb asztali számítógép és laptop, de ez egy konzol. Megveszed most és akár 7 évig is játszhatsz a legújabb játékokkal, míg hét év múlva a mostani high-end géming pécédet baszhatod, mert nem fog 640×480-ban sem futtatni új játékot.

Ők a nyakukba vették a társadalmat és megakarják magyarázni a 45 éves anyukának, hogy a Pistikének ne vegyen új konzolt mert annak szar a grafikája, hanem vegyen egy GTX Titan videókártyát meg köré valami jó kis vasat és azon szebb a játék. Viszont baszhatja amikor Pistike 4 év múlva rinyál mert nem megy neki az új kól of gyuti vagy fifa. Mindegy mert anyuka elkúrt vagy félmilliót az übermentspécére és megint ki kell adnia ennyi pénzt rá, hogy Pistike kussoljon az új játékával.

Annyira nem érthető már a topik lényege, hogy más is rinyál már miatta:

Nos, úgy érzem, hogy a topikban kialakult trendeknek megfelelően újra kell gondolnom néhány korábbi értékelésem. Ezek ugyanis hibás értékrend alapján lettek mérve, ami azzal magyarázható, hogy igénytelen tartalomfogyasztó voltam. De most végre én is ráéreztem a lényegre, ediosHD lettem.
Syberia 1-2:
Mi ez a fosszar rajzolt háttér az elavult recefest karakterek mögött? Faszomat sem érdekli ez a sok idióta puzzle, annyit beszélnek a szereplők, hogy közben alttabolva kell tolnom a Battlefield-et, hogy történjen valami.
To the moon:
Valami amatőr idióta művészkedős agymenése. Ahelyett, hogy gépelte volna ezt a történetnek hazudott unalomtengert órákon át, inkább importálhatott volna néhány modernebb textúrát a 90-es évekből. Moddolási lehetőség pedig nulla. (Zéró!)
Diablo 2:
Szaggatós bélyegméretű moslék. Akartam venni a karimnak jobb cuccokat pénzért, de állítólag nincs is ilyen szolgáltatás beépítve, hanem nekem kell megszerezni őket pff..
Crysis 3:
Na ez viszont beszarás fasza! Kimaxolva viszik a videokártyáim 5760×1080-on is, és csak néhány napot kellett moddolnom hozzá. Viszont nincs más játék, ami ilyen überül mutatna a 3 képernyőmön.
Battlefield 4:
Ez az egyetlen játék, ami le tud kötni valamennyire. Nagyon ászok a karakterek érzelmei max beállításokon, és a 64 fős multiplayerben végre azt érzem, hogy gondolkodni kell. (Azon, hogy cpu-t, vagy gpu-t kellene előbb frissítenem.)

Tehát összefoglalva az utóbbi évek játékélményeit: gyakrabban kéne videokártyát vennem.
írta: edios

Ő is látja, hogy van egy ősgrafikabuzerátor topiklakó akinek az a szar játék aminek nem szép a grafikája, ami szép az jó. Neki ez a mottója. Le se merem írni neki, hogy egy kurva iPad-n emulátorral tolom a Pokémon Fire Red-t és baszottul élvezem. Biztos kiosztana, hogy annak említésre sem méltó a grafikája.

Persze azért én is bekummantottam egy két mondatot nekik:

Hazajövök a Nürburgringről a 435i-mel, délután flyboardozok a SeaDoo jetemmel, este beverek 4 koktélt a parton és hazafelemenet agyalok mit fogok játszani. Berepülve a házba benyomom az új XBone-t és tolok egy kis BéeFnégyet és mind’ aki jóul végezte dolgát nyugovóra térek. Ráadásul egy konzolos aljanépnek kell éreznem magam, ettől az érzéstől valahogy emésztésem is jobb.

via: én

Ezek voltak a válaszok:

435i meg xbone, olyan ízléskülönbségre vall mindha szarral enné a bélszínt 

via: Micsu

Rendesen kiosztottak, maradjunk annyiban, hogy sokáig voltam PéCé játékos, de nagyon meguntam ezt az állandó hardvercserét, új deszka, új cpu, új psu, új vga új minden. Nálam az ideális kombó: egy jó laptop vagy asztali gép, példának okáért valami iMac vagy MacBook (lehet bármi más, AlienWare akár) ezen el Photoshop-olok, meg konvertálgatok, videót vágok. Mellé egy táblagép, ami már megvan persze iPad 🙂 és egy konzol ami Xbox One lesz. Ezzel el is lennék egy darabig.

A jó büdös kurva faszért kell állandóan basztatni a másikat, miért nem tudjuk elfogadni a másik véleményét? Miért nem tudjuk a pofánkat befogni és nem belekötni valamibe? Ezek a viták kurva unalmasak és soha véget nemérő párbeszédek és veszekedések ezek. PC vs Konzol, iOS vs Android, BMW vs Audi, Politika vs Politika. Ezekkel az ellentét szításokkal akarják elterelni a mindennapok problémáiról a figyelmünket és a lényege az, hogy szétzüllesszenek minket. Higgadjunk le és élvezzük a készülékeinket. Ennyit akartam.


Notice: Undefined variable: post in /home/savethes/nagyattila.org/html/wp-content/plugins/hemlock-core/inc/social_share.php on line 22

Notice: Trying to get property 'ID' of non-object in /home/savethes/nagyattila.org/html/wp-content/plugins/hemlock-core/inc/social_share.php on line 22

Még ez is tetszhet