Blog, Filmek, Magamról, Videó

Pi élete

2013-01-11

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Január 7.-én volt a névnapom, azaz hétfőn. Annyira furfangos volt a barátnőm, hogy most egy kis mozijeggyel örvendeztetett meg engem, igaz amikor meghallottam a címet akkor már kevésbé örültem, nem nagyon hallottam még erről a filmről vagy könyvről (ugyanis adaptáció). Hazaérve és a mozira készülődés közben meglestem egy gyors trailer-t is a filmről, de nem hatott meg, gondoltam jót fogok aludni rajta.

pi-elete-2

Szerencsére nem így volt, én így spoiler mentesen elárulom, hogy ha nem lett volna az Életrevalók című film tavaly, akkor biztosan – az elmúlt öt év legjobb filmje díjat. Nekem már a történet és nagyon tetszett, különlegesen van tálalva a sztori. Amúgy is kedvelem az ilyen elbeszélős műveket (Forrest Gump, Benjamin Button, Őslakó stb. stb.) és ráadásul ezt még megspékelték egy olyan látványvilággal amit szintén régen láttam. Én az ilyen CGi-t szeretem ami a valóvilágot föltupírozza, tehát nekem az Avatar című “csodafilm” nem jött be, semennyire sem.

pi-elete-1

Természetesen 3D-ben néztük meg, azt is elárulom, hogy nálam az eddigi legjobb 3D-s moziélmény is volt ez a műremek, pedig a Tron se volt semmi. A karakterek már-már tökéletesek voltak, Gérard Depardieu minimális szereplése is csak megspékelte nekem, hogy megváltoztassa a napomat a film. Minimális humor is helyet kapott ebben a cselekményben, de nálam egy ilyen műfajú mozgófilmnél a humor az igencsak groteszk.

Egy szó mint száz, remélem sokaknak fog tetszeni ez a film, természetesen nem mindenkinek jöhet be, de ízlések és pofonok. Nálam 9/10, de csak mert ilyen kis rosszindulatú vagyok és 10-et nem adunk semminek.[/vc_column_text][vc_message style=”square” css_animation=”right-to-left” message_box_style=”standard” message_box_color=”green” icon_type=”fontawesome” icon_fontawesome=”fa fa-check-circle” icon_openiconic=”vc-oi vc-oi-dial” icon_typicons=”typcn typcn-adjust-brightness” icon_entypo=”entypo-icon entypo-icon-note” icon_linecons=”vc_li vc_li-heart” icon_pixelicons=”vc_pixel_icon vc_pixel_icon-tick”]Pi élete értékelésem: 9/10[/vc_message][vc_column_text]Gyors Photoshop munkával lefordítottam egy diagramot amit találtam az interneten, az eredeti szerző maradt én csak lefordítottam.

pi-elete-diagram[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Notice: Undefined variable: post in /home/savethes/nagyattila.org/html/wp-content/plugins/hemlock-core/inc/social_share.php on line 22

Notice: Trying to get property 'ID' of non-object in /home/savethes/nagyattila.org/html/wp-content/plugins/hemlock-core/inc/social_share.php on line 22

Még ez is tetszhet