Apple, Blog, Magamról

Bad Piggies Teszt

2012-10-05

Miközben a sorba álltunk az iPhone 5-ért megjelent a Bad Piggies játék a Rovio-tól. Mondhatjuk azt is, hogy ez az Angry Birds folytatása, de teljesen más szemszögből, immáron a malacokkal vagyunk és különféle szerkentyűket kell építenünk, hogy eljussunk egy megadott pontba, hasonló mint a “The Incredibel Machine” nevű játék.

Ez nem sikerült

A menüben három különböző szekcióra osztották a játékot, van a “talaj menti játék” (Ground Hog Day), a “malacok repülnek” (When Pigs Fly) és egy sandbox rész, ezeket én neveztem el persze. Az első szekcióban olyan módon kell eljutni A pontból B-be, hogy kocsikat kell építenünk, és különféle akadályokon kell átvergődnünk a célig. Persze nem minden fenékig tejfel, akkor kapunk három csillagot – igen pont mint az Angry Birds-ben -, ha megfelelünk az adott pálya kritériumának. Például vegyünk fel egy doboz – ami persze jó messze van – és úgy érjünk be a célba, vagy ne rakjunk a járművünkre fémkereket csak fát, és a többi és a többi.

A második játékban vagy lufikkal vagy repülőszerkentyűkkel kell elérni a célvonalat, ez már egy kicsit nehezebb tészta mint a talaj menti  rész, de módfelett szórakoztató, ahogy egy-egy elvétett géppel belefúródunk a földbe.

A harmadik és egyben utolsó szekció a Sandbox, ez szerintem sok mindent elárul, van egy nagyon nagy pálya 20 dobozzal és szedjük össze mindet valamilyen úton módon. A pláne az, hogy itt adott minden, ami a játékban fellelhető kacat azt rátehetjük a gépeinkre, így olyan intergalaktikus rakétát építünk amilyet szeretnénk. Az jó pont, hogy nem kell mindet egyszerre összeszednünk elég, tehát ha elkapunk egy dobozt és szétesik a gépünk akkor azt már többet nem kell megkaparintanunk.

Sandbox rakéta

A Sandbox-os pályákat, úgy tudjunk feloldani, hogy a normális játékok pályáin elvannak rejtve koponyák amiket, ha mind összeszedünk akkor feloldódik az összes Sandbox map, ez ötöt jelent.

Sandbox rakéta továbbfejlesztve

Összességében nekem nagyon tetszik a játék, megérte azt az egy dollárt mindenképpen, várom a további frissítéseket, ugyanis sikerült annyit nyomkodnom, hogy nincs már mit játszanom rajta. Kellett egy ilyen vérfrissítés az Angry Birds vonalnak, ugyanis az már szerintem kezdett ellaposodni, pedig nagy FAN vagyok én is és édesapám is. Egy negatívumot tudok említeni, nem támogatja az iPhone 5 felbontását, így ahogy a képeken is látszik le van csapva az APP két vége. Mivel ezt hamarosan orvosolják, hibátlan a játék.


Notice: Undefined variable: post in /home/savethes/nagyattila.org/html/wp-content/plugins/hemlock-core/inc/social_share.php on line 22

Notice: Trying to get property 'ID' of non-object in /home/savethes/nagyattila.org/html/wp-content/plugins/hemlock-core/inc/social_share.php on line 22

Még ez is tetszhet