Apple, Blog

iPhone 5, iPod Nano, iPod touch

2012-09-13

Nos a tegnapi napot végig izgulva bejelentették az új készülékeket, mi otthon Plastik-ot és Handras-t néztük és persze a TheVerge.com-t olvastuk közben, söröztünk, csokiztunk, röhögtünk, ujjongtunk. Nekem minden tetszett egy kivételével, az új iPhone nevével, miért 5? Ez a hatodik generációs iPhone, de akkor miért iPhone 5-nek hívják? Úgy gondolom, hogy mérföldkövekhez húzzák a neveket, tehát a 4 az egy mérföldkő volt, a 4S az csak egy ráncfelvarrás, az 5 pedig ismét egy mérföldkő, gondolom jövőre ráncfelvarrás várható.

Az új iPhone 5

Az új iPod Nano nagyon bejön, annyira tetszik ez a mini iPhone külső, hogy még én is vennék egyet nagyon szívesen. Jók a színek, tetszenek a kerek ikonok. Amúgy feltűnt az az apróság, hogy az új Nanonak az ikonjai kerekek ugye, így maga a Home gomb is kerek karikát kapott, mert ugye az iPhone-n és az iPod touch-on kerekített négyzet van, pont annyira kerekített mint maguknak az Appoknak az ikonjai. Ezek miatt az apróságok miatt szeretem az Apple-t.

Az új iPod Nano-k

iPod touch, megkapta az iPhone 5 nyújtott 16:9-es kijelzőjét, kapott egy A5 procit, van benne Siri, új fülhallgató. Ami újdonság, hogy kapott 5 új színt, tehát immáron nemcsak fekete, fehér színben lehet kapni, hanem fekete, fehér, kék, zöld, piros. Mondjuk az előlapja mindnek fehér, kivéve a feketének. Ami még nagy durranás az új touch-ban, az a hátulján található kis pöcök, ami a bal alsó sarokban van. Az egy tengely amire lehet akasztani egy csuklópántot, így nem fogjuk leejteni az Empire State Building tetejéről még véletlenül sem, ha esetleg elejtenénk.

Az új iPod touch-k

Idén első leszek 28.-án, és fogom majd tweet-elni az eseményeket és persze a blogon is lehet majd követni. Tudom, hogy bolond vagyok, de nekem nagyon bejött az iPhone 4-nél is a sorbaállás az Apple kütyüért című sztori. Az Apple megvett kilóra ismét sajnos tudom, de én objektíven állok hozzá mindenhez, nem szarozom a konkurenciát, nem mondom, hogy rossz az aki nem Apple-t vesz. Van akinek ez jön be jobban, van akinak az. Szeretném, ha ez minden kedves olvasómban rögzülne, és akkor elkerüljük a flame-ket. Nem vagyok Handrás, nem húzom senkinek az agyát, és én továbbra is Apple agymosott leszek, de nekem ez így jó. Minden készülék csodálatos a maga módján, mind a Nokia, mind a Samsung, mind a HTC és persze az Apple is. Remélem mindenki számára tisztázódott a dolog.

Tehát 2012 Szeptember 28. sorbanállás itthon, én ott leszek, JA IGEN, pacek volt a Keynote 😀


Notice: Undefined variable: post in /home/savethes/nagyattila.org/html/wp-content/plugins/hemlock-core/inc/social_share.php on line 22

Notice: Trying to get property 'ID' of non-object in /home/savethes/nagyattila.org/html/wp-content/plugins/hemlock-core/inc/social_share.php on line 22

Még ez is tetszhet