Blog, Cikkek, Modellezés

TT Modell: Zeuke V36

2011-11-11

Szervusztok!

Szeretnék egy hírsorozatot indítani amiben TT modellvasút modellek lesznek, nos ezek mind a saját modelljeim, illetve még édesapám gyűjtötte őket az NDK-ből. Sajnos időhiányában és a mozdonyok rossz állapota miatt nem készül a terepasztal, pedig tervbe van. Szerintem sokatoknak van vagy volt modellvasútja és tudja mindenki, hogy ez milyen jó móka is valójában. Ez akkor a legjobb, ha van egy szép terepasztal ami gyönyörűen van elkészítve, rajta pedig jó pár mozdony és kocsi szerepel. Szeretnék nektek ebben a sorozatban bemutatni mozdonyokat és kocsikat, milyen a valóságban és milyen ebben a TT modellméretben.

A napi vonat egy Zeuke Diesellokomotive V36 lesz ami valójában egy WR 360 C 14-es.

Zeuke Diesellokomotive V36 Hátulról

WR 360 C 14 Hátulról

WR 360 C 14: Ez a dízelmozdony 1937-ben született és 1950-ig gyártották, ez egy tolatómozdony, a tengelyterhelés 14 tonna, C alakú a kerékelrendezés (három kapcsolt hajtótengely) és 360 lóerős monstrum volt. 1500 literes tankja volt, körülbelül 55-60 km/h-s sebességre volt képes. Szerintem egy szép kis mozdony.

WR 360 C 14 Elölről

Zeuke Diesellokomotive V36: Sokat nem tudok elmondani róla, Zeuke gyártmány nem találtam információt, hogy mikortól gyártotta a Zeuke, és arról sincs információm, hogy édesapám mikor vette. Egész tűrhető állapotban van, természetesen a doboza is meg van, ráfér a csinosítás és hiányzik az első csatoló is, de azt bármikor lehet helyettesíteni. Szeretném már terepasztalra helyezni a kis jószágot.

Zeuke V36 Elölről

 

Ha van eladó TT méretarányú modellvasutatok, sínetek, alkatrészetek jó áron írjatok rám nyugodtan.


Notice: Undefined variable: post in /home/savethes/nagyattila.org/html/wp-content/plugins/hemlock-core/inc/social_share.php on line 22

Notice: Trying to get property 'ID' of non-object in /home/savethes/nagyattila.org/html/wp-content/plugins/hemlock-core/inc/social_share.php on line 22

Még ez is tetszhet