Blog, Játékok

Stunt GP

2009-01-08

Sziasztok!

Régen amikor megszereztem ezt a játékot bele voltam szerelmesedve, nem is csoda mivel nagyon izgalmas és szép játék volt annak idején. Gondoltam “előszedem” és elkezdem játszani, eközben eszembe jutott, hogy cikket is írhatnék róla. Nos aki kíváncsi mégis miféle játék ez.

Releasek:

  1.  Stunt.GP-DEVIANCE
  2.  Stunt.GP-FLT

Kezdjük az elején, ez egy autós játék mégpedig távirányítós autókat kell vezetni. Nos a Re-Volt után jelent meg ez a játék, de bőven van olyan jó mint az előbb említett másik játék. Nem lehetetlen megszerezni a játékot. Két féle Release létezik belőle az egyik az egy akkori Release amikor a játék kijött, és Deviance törte fel és darabolta nekünk a másik meg egy FLT avagy Fairlight. Mindkettő olyan 300 Mb körül mozoghat, de a FLT Release-t hamarabb megtaláljátok mint a Deviance -osat. Nekem meg van mind a kettő.

Ha beszereztük telepítsük fel szépen, XP alatt gond nélkül fut. Játékmódok közül van Championship, Arcade, Exhibition, Time Trial, Stunt Challenge. Érdemes mindegyik játékmódot, úgymond végigvinni mert rengeteg Plus autó és pályát tudunk vele elérhetővé tenni. Kezdésképpen nyomjunk pár kört az Arcade-ban. Rájövünk, hogy van “Boost” ami a Nitrónak felel meg, de viszont ettől gyorsabban fogy az Energiánk. Nos pánikra semmi ok, különböző “Stunt” mutatványokkal ezt fel tudjuk tölteni, így felesleges kimenni a “box utcába” ami a cél egyenesben van mindig elhelyezve értelemszerűen.

stunt-gp-1

Championship -ben ki kell választanunk egy támogatót aki szponzorál minket, ezt azért jó ügyesen kiválasztani. Ezután az autónkat kell megnéznünk melyiket is szeretnénk nyüstölni az első versenyek alatt, azért elmondanám, hogy van 3 kategória melyeknek megvannak a saját tulajdonságaik. Wild – Lassan fogy az energiája, Stunt – Nagyon könnyű vele mutatványokat csinálni, Speed – eszeveszett sebesség. persze a hátrányuk is megvan, de arra majd jöjjetek rá ti magatok . Az autó kiválasztása után indulhat is a verseny, VAGY tuningolhatjuk kedvencünket, nagyon jópofa a tuning érdemes megnézni, mivel nagy szükségünk is lesz majd rá a jövőben.

Kezdjünk versenyezgetni, alapértelmezetten a “Ctrl” a Boost és a “Shift” gomb az akrobatikus mutatvány. Ezeket a Stuntokat ugratóknál tudjuk csak használni, mégpedig úgy, hogy amint elhagyjuk a szilárd talajt megnyomjuk a “Shift”-et és valamelyik irány gombot, tehát Fel, Le, Jobbra, Balra. Értelemszerűen úgy is fognak viselkedni az autóink amelyik gombot mellényomjuk. Vigyázzunk az érkezéssel, mert akár ötszörös szaltót is csinálhatunk ha elég nagy az ugrató és elég gyorsan csinálja az autónk ezt a “LOOP”-ot.

stunt-gp-2

Van rengeteg vicces jármű amit meg tudunk nyerni, érdemes végigjátszani a játékot már csak ezek miatt is. Van rengeteg pálya amik némelyike tele van hatalmas ugratókkal és lejtőkkel egyaránt, azért felfedeztem egy kisebb BUG-ot a játékban, néha ugratókon “ugrik” egyet az autó és hirtelen irányt vált, emlékszem régen is küszködtem vele, szóval ez játék hiba, és ELŐRE SZÓLTAM . Azért annyira nem zavaró, nem mindig csinálja ezt. Van még nekünk olyanunk is, hogy Catalog, ez a menüben van itt tudjuk ellenőrizni, miket tudunk még úgymond “Unlockolni” a játékban. Hasznos dolog tud lenni, ha  tudjuk mennyit kell még versenyezni. Tuning, nos Battery-t vagyis elemet annyira nem érdemes venni, mivel ha ügyesek vagyunk nem lesz rá szükségünk, különböző mutatványokkal feltölthetőek az Akksijaink, ez olyan mint az Underground-ben ha közel mentél az autókhoz akkor is kaptál pénzt és nitrót, meg a drift-ért is.

Összességében, ez egy nagyon jó kis játék volt annak idejé, és még most is. Jó vele nosztalgiázni, mindenki aki teheti vagy éppen nem tud a legújabb erőműzabáló játékokkal játszani az szedje le, kérje kölcsön, és játsszon vele, megéri.


Notice: Undefined variable: post in /home/savethes/nagyattila.org/html/wp-content/plugins/hemlock-core/inc/social_share.php on line 22

Notice: Trying to get property 'ID' of non-object in /home/savethes/nagyattila.org/html/wp-content/plugins/hemlock-core/inc/social_share.php on line 22

Még ez is tetszhet